Charles G. Finney: Az ébredéshez vezető út [ANTIKVÁR]

Részlet a könyvből:
Mi az ébredés?
„Uram hallottam amit hirdettél félelem fog el attól, amit teszel Uram. A közeli években valósítsd meg, a közeli években tedd ismertté! De haragodban is gondolj az irgalomra!”
Habakuk próféta Jeremiás kortársa volt. A fenti prófécia, Izrael népére következő babiloni fogságra vonatkozott. A közeledő ítélet láttán kiált fel a próféta, melynek értelme ez: Uram! Itéleteiddel ne tedd tönkre népedet, hanem használt e félelmetes időszakot néped felébresztésére.
Az ember Istentől való eltávolodása ilyen kiáltáshoz vezet. A Szentlélek munkája nélkül egyetlen ember sem hallgatna Istenre. Az ébredés, mindig egy előzetes lelki eltompulást feltételez.
Izrael népe történetének vizsgálatánál megfigyelhetjük, hogy Isten újra és újra, különös ébredési időszakot használt fel a nép hitének életben tartására. Azonban minden ébredés után újra megfigyelhetők azok a behatások, amelyek következményeként újból elfordultak a helyes hittől, míg Isten Lelke újbóli megtérésre nem birta őket. Hamarosan újra eltompította őket a luxus, a bálványimádás, és a gőg, ami szintén kiváltotta Isten újbóli közbelépését.

Cikkszám: ANT-019 Kategóriák: , Címke:

1450 Ft

Elfogyott

További információk

Formátum

Könyv

Állapot

Antikvár – Jó állapot

Szerző

Charles G. Finney

Méret

148 x 210 mm

Terjedelem

48 o.

Kötészet

Irkatűzött

Nyelv

Magyar

Kiadó

Egyéb kiadók

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.