AKCIÓ!

Dr. Almási Tibor: Választott szakaszok exegézise [ANTIKVÁR]

Az exegézis – mint a Biblia értelmezését szolgáló tudomány – egy-egy teljes könyvet, vagy választott textust tesz vizsgálata tárgyává. A Baptista Teológiai Akadémián az újszövetségi exegézis kurzusain mindkét változatot igyekszünk megismertetni és elsajátíttatni a hallgatókkal.
A jelen kötet a teológiai mesterszakon elhangzott (improvizatív jellegű) előadásaim, hallgatók által hangfelvételen rögzített anyagát tartalmazza. Ennél fogva az élő beszédre jellemző kötetlen stílus az írott anyagon is érezhető. Ennek némi előnyével és tetemes hátrányával egyaránt számolva azért döntöttem a kiadás mellett, hogy a jelenlegi és a már végzett hallgatók (lelkipásztorok) – különböző hátterű gyülekezeteknek szóló választott szakaszok exegézise során – gyakorlati példákon szemlélve tekinthessék át a görög nyelv, a kortörténet, a vallástörténet, az izagógika és az egyéb segédtudományok hermeneutika által integrált felhasználását és a kapcsolódó teológiai exkurzusokat.
Az exegézis során is – a néha csupán utalásszerűén, de – megjelenő applikáció iránymutatásul szolgálhat az olvasók egyéni exegetikai munkájának kiteljesítéséhez is. A Függelék című fejezetben viszont – az exegetikai eredmények csupán rövid felelevenítése után – éppen az applikációra esik a fő hangsúly.

Cikkszám: ANT-056 Kategóriák: , Címke:

2990 Ft

Csak 1 maradt készleten

További információk

Formátum

Könyv

Állapot

Antikvár – Jó állapot

Szerző

Dr. Almási Tibor

Méret

140 x 216 mm

Terjedelem

258 o.

Kötészet

Puhatáblás

Nyelv

Magyar

Kiadó

Egyéb kiadók

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.