F. F. Bosworth: Krisztus, a gyógyító [ANTIKVÁR]

Ezeket a prédikációkat először azért adtuk ki írott formában, hogy megpróbáljuk kielégíteni az Egyesült Államok és Kanada különböző városaiból, a Bosworth ébredési összejövetelek helyszínéről lelkészek és más személyek részéről érkező sürgető igényeket. A szinte folyamatosan zajló összejövetelek nyomása és az azok okozta kimerültség légkörében folyt a munka. Mivel mindegyik fejezet eredetileg prédikáció formájában hangzott el, egyes alapvető igazságok különböző formákban többször is visszatérnek abból a célból, hogy az olvasó teljesen telítődjön a szóban forgó téma megértésével és kiszoruljanak az elméjéből a hitetlen és impotens tradicionalizmus által beültetett hibás nézetek, tanítások.
Apám korlátozott műveltségéből fakadóan nem volt különösebben igényes az irodalmi stílus tekintetében, Istentől kapott ajándéka segítségével azonban egyszerűen és logikusan tálalja ezeket a mélyreható kérdéseket. Ezért válhatott e könyv az isteni gyógyulás témakörének legnagyobb klasszikusává, melyet bibliaórákon, bibliaiskolákban és teológiai főiskolákon egyaránt tankönyvként használnak.
Mikor F. F. Bosworth ráébredt, hogy szolgálatának legnagyobb részét csak az Amerikában élők élvezhették, 75 éves korában Afrikába ment, miután úgy döntött, hogy élete hátralévő részében az addig elhanyagolt országokban élő emberekkel osztja meg ezeket a nagyszerű igazságokat. Csodálatos bizonyságoknak olyan áradatát kaptuk a világ minden tájáról, hogy magunk is meglepődtünk. Összesen 225 000 levél érkezett olyan rádióhallgatóktól és barátoktól, akiknek többségével sosem volt módunk személyesen találkozni. Az e könyvben tárgyalt igazságok „a hit imájával” egyetemben sok ezer szenvedő számára hozták megragadható közelségbe a gyógyulást, akik sosem tudtak volna meggyógyulni a Szent Szellem közvetlen beavatkozása nélkül. Istené legyen ezért minden dicsőség!
Amíg azonban ezek fölött a csodák fölött örvendezünk, nem tévesztjük szem elől, hogy mindez csak külső megnyilvánulása annak az ezerszerte nagyobb és becsesebb csodának, amely a belső ember szentélyében játszódik le. A belső ok sokkal-sokkal drágább a külső hatásnál. Az ima fizikai eredményei oylanok, mint egy bankszámla számjegyei, melyek azt igazolják, hogy valaki aranyat tett letétbe a banknál. Az arany sokkal értékesebb, mint a számjegyek.

Cikkszám: ANT-040 Kategóriák: , Címke:

3190 Ft

Elfogyott

További információk

Formátum

Könyv

Állapot

Antikvár – Jó állapot

Szerző

F. F. Bosworth

Méret

140 x 198 mm

Terjedelem

288 o.

Kötészet

Puhatáblás

Nyelv

Magyar

Kiadó

Egyéb kiadók

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.