Barion Pixel

Február 23. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 23. – Ne csapd rá Istenre az ajtót!

E mondás szerint: Ma, ha az ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveiteket, mint az elkeseredéskor.
– Zsidókhoz írt levél 3:15

Az évek során néhány csalódott szent azt mondta nekem: „Húsz évvel ezelőtt ismertem X. Y-t. Ide jártak a gyülekezetbe, aztán évekig elmaradtak, amíg én hűségesen itt voltam minden vasárnap. Én majd’ negyed évszázada keresem a gyógyulást, ők pedig az előző este előre jöttek és meggyógyultak. Engem miért nem gyógyít meg az Úr?”
Ilyenkor azt mondom nekik: „Az Úr már mindent megtett a gyógyulásodért. A Bibliában az áll: ’Ő vette el a mi erőtlenségünket, és ő hordozta a mi betegségünket.’ [Máté 8:17]. Majd’ kétezer évvel ezelőtt az Atya Jézusra helyezte a betegségedet, így Jézus már kifizette a gyógyulásodat. A tiéd. Isten már szépen becsomagolta a gyógyulásodat, és ráírta a nevedet is. Csak arra vár, hogy vedd át, ami a tiéd.”
Ők így válaszolnak: „Igen, Hagin testvér, ezt mind tudom, de most hadd mondjam el, mit gondolok erről. Én abban hiszek, hogy ha Isten meg akar gyógyítani, akkor a Maga módján és a Maga idejében meg is fogja tenni.”
„Nem fogja megtenni – magyarázom tovább –, mert Rá csapod az ajtót. Becsapod az ajtót az orra előtt.”
Hogyan tarthatod tehát nyitva az ajtót? Nyisd meg az elmédet és a szívedet, továbbá maradj fogékony az Igére! Ne cseréld le az Igét arra, amit gondolsz, vagy hiszel! Állapítsd meg, és hidd el, amit Isten Igéje állít az adott helyzetről!

Megvallás: Nem csapom rá Istenre az ajtót. Elhiszem, amit az Ő Igéje mond. A gyógyulás már az enyém, mert közel kétezer évvel ezelőtt Jézus már megvásárolta nekem.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

 

error: Védett tartalom!