Barion Pixel

Február 22. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 22. – A betegség nem tesz szellemibbé

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.
– Jakab 1:17

A betegség nem teszi szellemibbé az embert. Nem a legjobbat – hanem legtöbbször valójában a legrosszabbat – hozza ki belőle! A beteg emberek többet kötekedhetnek, és nehéz lehet kijönni velük.
Az egyik barátom azt mondta egyszer: „Talán Isten azt akarja, hogy beteg legyek”, valami szellemi indokra utalva ezzel.
Azt feleltem: „Nos, ha ezt hiszed el, akkor beteg is maradsz. Én abban hiszek, hogy Isten egészségesnek akar látni, és az is maradok.” Hatvanöt éve egészséges vagyok, ő pedig beteg volt mindez idő alatt. Jobban tetszik a saját verzióm.
Ha abban akarsz hinni, hogy Isten betegnek akar látni, akkor rajta, maradj beteg. De ne is kérj meg arra, hogy imádkozzam érted!
Voltak olyanok, akik azt mondták nekem a gyógyító imasorban: „Hagin testvér, úgy hiszem, Isten azt akarja, hogy beteg legyek.” Én pedig azt gondoltam: „Nos, ha azt akarja, hogy beteg legyél, akkor miért próbálsz meggyógyulni? Ha azt akarná, hogy beteg legyél, akkor bűnt követnél el azzal, hogy meg akarsz gyógyulni.”
A kórházban is mondtak ilyeneket: „Nem hiszek abban, hogy Isten meg akar gyógyítani engem.” Nos, ha Isten nem akarja meggyógyítani ezeket az embereket, akkor miért kapnak kórházi kezelést, és miért akarnak jobban lenni? Az ő érvelésük szerint kiesnének Isten akaratából, ha valaha meggyógyulnának! Nem. Az igazság az, hogy Isten meg akarja gyógyítani az embereket.

Megvallás: Isten azt akarja, hogy egészséges legyek. Isten azt akarja, hogy meggyógyuljak.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

 

error: Védett tartalom!