Barion Pixel

Február 21. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 21. – Egy egészséges feleség jobb, mint egy beteg

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.
– Jakab 1:17

Évekkel ezelőtt ismertem egy asszonyt, aki súlyosan megbetegedett. Emiatt nem tudta elvégezni a házimunkáját, nem tudott felkelni és reggelit készíteni a férjének, akinek még nem volt üdvössége. Alig tudott csinálni valamit. Egy este azt mondta nekem: „Hagin testvér, talán eltűnődtél azon, hogy miért nem állok be a gyógyító imasorba.”
„Igen, eltűnődtem” – feleltem.
„Nos – folytatta a nő –, tudod, hogy sokat szenvedtem. Tizenkilenc éve vagyok beteg. Végül eljutottam arra a következtetésre: Isten azért betegített meg, hogy a férjem üdvösséget kapjon.”
„Drága Uram! A férjed közelebb kerülne az üdvösséghez egy egészséges feleséggel, mint egy beteggel. Ez nem Istentől van. Hagyod, hogy az ördög megfosszon a gyógyulástól, és elcsalja tőled a férjed üdvösségét. Az Isten szerelmére, nehogy azt mond neki, hogy Isten tett beteggé azért, hogy ő üdvösséget kapjon! Milyen benyomást keltene ez benne Istenről? Azt gondolná, hogy Ő ellopta tőle a feleségét. Nem! Az ördög betegített meg” – magyaráztam neki.
Amikor belátta, hogy talán téved, megerősítettem: „Igen, bizonyára tévedsz.”
Hála azonban Istennek, ez az asszony tanulmányozni kezdte a témát, és meggyógyult. Amikor a férje megértette, hogy Isten meggyógyította a feleségét, nagyon hálás volt, és üdvösségre jutott.

Megvallás: Minden jó és tökéletes ajándék Istentől származik. Mivel a gyógyulás és az egészség Istentől jön, elfogadom a gyógyulásomat és az egészségemet.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

 

error: Védett tartalom!