Barion Pixel

Február 20. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 20. – Használja Isten a betegséget arra, hogy tanítson vele valamit?

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.
– Jakab 1:17

Néhányan azt kérdezik: „Ha Jézus elvette a gyengeségeimet, és elhordozta a betegségeimet, akkor miért vagyok továbbra is beteg?” Mert még nem hitted el ezt az igazságot. Talán mentálisan egyetértesz vele, és azt mondod: „Igen, ez igaz”, a szívedben azonban nem igazán hiszel benne, mert ha a szívedben hinnél benne, akkor egyetértenél Istennel, és azt jelentenéd ki: „Ő vette el az erőtlenségemet, és Ő hordozta a betegségemet, így nekem nem kell többé hordoznom azokat.”
Ha valaki elhiszi, hogy Jézus elvette a gyengeségeit és a betegségeit, akkor is ragaszkodik ehhez a megvalláshoz, amikor még mindig fájdalmai vannak. Ez az ember tudja, hogy Jézus elhordozta a betegségeit. Ha pedig ragaszkodik a megvallásához, a tünetek el fognak tűnni.
Sokan azt gondolják: Isten azt akarja, hogy betegek legyenek. Amikor azonban azt kérdezem tőlük, hogy vajon miért akarná ezt, akkor nincs rá magyarázatuk; nem tudják. Több mint hatvanöt éve szolgálok a gyógyulás területén, és az emberek gyakran azt mondják nekem: „Talán Isten tanítani akar valamit nekem ezzel.”
Amikor megkérdezem tőlük, hogy mióta tart a betegségük, van, aki azt válaszolja: „Huszonöt éve.”
Amikor aztán azt is megkérdezem, hogy tanultak-e valamit belőle, akkor azt felelik: „Hát, nem.”
Erre azt válaszolom: „Ha Isten valamit huszonöt éve próbál megtanítani neked, akkor vagy nem túl jó tanár, vagy te vagy gyenge tanuló.”
Drága Uram, még vicces is lehetne, ha nem lenne ilyen szánalmas.

Megvallás: Isten jó, és azt akarja, hogy egészséges legyek. Ez az Ő legmagasabb rendű és tökéletes akarata az életemre nézve, mert az Ő Igéje az Ő akarata, az Ő Igéje pedig kijelenti, hogy Isten egészségesnek akar látni.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

 

error: Védett tartalom!