Barion Pixel

Február 19. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 19. – Fogadd el Isten Igéjét igazságként!

Szenteld meg őket a te igazságoddal: A te igéd igazság.
– János 17:17

Az Atya Jézusra tette a betegségeink és a fájdalmaink okát, Jézus pedig elhordozta azokat. Ha az Atya azt akarta, hogy Jézus elhordozza őket, akkor vajon tőlünk is azt várja, hogy hordozzuk azokat? Nem! Jézus azért hordozta el a betegségeinket és a gyengeségeinket, hogy nekünk ne kelljen.
Ahelyett azonban, hogy elfogadnánk Isten Igéjét úgy, ahogy van, és elismernénk: „Igen! Ezt mondja az Ige”, hajlamosak vagyunk a kételkedésre: „Igen, de…” Nos, én sehol sem találom az „igen, de…” kifejezést ebben a versben. Miért nem fogadjuk egyszerűen el, amit az Ige állít?
Valaki egyszer azt mondta nekem: „De, Hagin testvér, én nem így értelmezem ezt az igeverset.”
Azt feleltem: „Én nem értelmezem. Világosan kijelenti: ’Ő vette el a mi erőtlenségünket, és ő hordozta a mi betegségünket.’ Nem magyarázom, hanem idézem ezt.”
Az illető így folytatta: „Igen, én azonban nem azt értem ezalatt, amit te.”
„Én nem állítottam, hogy bárm(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)it is értek alatta” – válaszoltam neki, majd hozzátettem: „Mi lenne, ha azt mondám neked, hogy a feleségem meg én tegnap a városba mentünk, és ő vett egy új pénztárcát? Ezt hogyan magyaráznád? Azt gondolnád, hogy egy autót vett magának? Vagy világosan megértenéd, hogy a városba mentünk, és vett magának egy pénztárcát? Adnál a szavamra?” Miért nem fogadjuk el azt, amit Isten Igéje mond?

Megvallás: Hiszem, hogy Jézus elvette a gyengeségeimet, és elhordozta a betegségeimet. Hiszek abban, hogy szabad vagyok, mert Jézus elhordozta ezeket. Elfogadom igazságként, amit Isten Igéje mond. Mivel elfogadom és hiszek benne, megvallom a számmal is.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

 

error: Védett tartalom!