Barion Pixel

Február 18. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 18. – Isten kertje vagy

Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.
– 1Korinthus 3:9

Pál azt írta a korinthusi gyülekezet tagjainak: „Isten szántóföldje vagytok.” Egy másik fordításban azonban az áll: „Isten kertje vagytok.” Isten kertje vagy.
Képzelj el egy kertet! Láttál már olyat valaha, hogy ültet ma valaki egy kertet, aztán másnap arat valamit belőle? Persze, hogy nem.
Az 1Korinthus 3:6-ban Pál azt mondja az evangélium magjával kapcsolatosan: „Én plántáltam, Apollós öntözött, de Isten adta a növekedést.” Nos, mit ültetett Pál? Milyen magot? Isten Igéjét.
Pál elültette az emberek szívébe az Ige magját. Azután Apollós prédikált nekik, megöntözve ezzel azt az igemagot, amit Pál elvetett, avagy prédikált. Isten pedig növekedést adott, vagyis termőre fordította a magot.
A Zsoltárok 107:20-ban azt olvassuk: „Elküldte szavát, és meggyógyította őket…” Hogyan plántálhatod a szívedbe az Igét? Úgy, hogy amikor elfogadod és megvallod az Igét, akkor az a szellemedbe, a szívedbe épül.

Megvallás: Isten azt akarja, hogy jól legyek. Isten azt akarja, hogy jól legyek, nem azt, hogy beteg legyek. Engedem, hogy ez az igazság a szívembe hulljon, aztán megöntözöm, hogy gyógyulást teremjen az életemben.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!