Barion Pixel

Február 5. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 5. – Ne félj!

Jézus pedig, amint hallá a beszédet, amit mondtak, azonnal monda a zsinagóga fejének: Ne félj, csak higgy.
– Márk 5:36

A Márk 5. szerint, miután átkelt a Galileai-tengeren, Jézus találkozott Jairussal, a zsinagóga egyik vezetőjével. Jairus arra kérte Jézust: „Az én leánykám halálán van; jer, vesd reá kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen.” (Márk 5:23) Jairus hitt abban, hogy amikor Jézus ráteszi a kezét a lányra, az meggyógyul. Jézus tehát elindult hozzájuk.
Mialatt úton voltak, Jairus házából valaki eléjük ment, és így szólt: „Leányod meghalt; mit fárasztod tovább a Mestert?” (Márk 5:35) Egy ilyen tragédia hallatán Jézus a legegyszerűbb, mégis a legmélyebb mondattal buzdította Jairust: „Ne félj, csak higgy!” (36. vers) Jézus a hitet prédikálta! Arra bátorította a férfit, hogy még a kedvezőtlen körülmények között is higgyen. Arra bíztatta Jairust, hogy legyen hite.
Isten sosem a félelem üzenetét szólja. Ha átolvassuk a teljes Ó- és Újszövetséget, azt találjuk, hogy az az angyal, avagy hírvivő, akit Isten küldött a Mennyből egy adott emberhez, minden alkalommal azt mondta először: „Ne félj!” Nos, mihez kezdesz akkor, ha nem félsz? Csak hiszel!

Megvallás: Nem félek, csak hiszek.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!