Barion Pixel

Február 4. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 4. – Egyéni gyógyulások

Ő [Jézus] pedig monda neki: Leányom, a te hited megtartott téged. Eredj el békével, és gyógyulj meg a te bajodból.
– Márk 5:34

Arra bátorítalak, hogy alaposan olvasd végig a négy evangéliumot, és piros ceruzával húzz alá minden egyéni gyógyulást. Sőt, még jobb, ha leírod ezeket egy papírlapra. Az egyéni gyógyulás néhány példája: a vérfolyásos asszony, Jairus leánya, a százados példája, aki a szolgája érdekében járult Jézushoz, valamint a két vak férfi, akik követték Őt. Tizenkilenc konkrét esetet fogsz találni a gyógyulásról.
Talán úgy gondolod, hogy sokkal több van ennél, de Máté, Márk és Lukács gyakran ugyanazokat a történeteket jegyezte le. Mindhárman beszámolnak például a vérfolyásos asszony gyógyulásáról, ez azonban egy és ugyanaz az eset. Mindhárom evangélista ugyanarról beszél.
Miután átolvastad a négy evangéliumot, és kijegyzetelted az összes gyógyulást, meg fogod látni, hogy a tizenkilenc esetből tizenkettő beszél az adott beteg hitéről. A Márk 5:34-ben például Jézus azt mondta a vérfolyásos asszonynak: „A te hited megtartott téged. Eredj el békével, és gyógyulj meg a te bajodból.” Kinek a hite tartotta meg a nőt? A saját hite.

Megvallás: Mivel azok az emberek, akiknek Jézus szolgált a Földön, használták a hitüket a gyógyuláshoz, én is használhatom a hitemet ahhoz, hogy meggyógyuljak. A hit Isten Igéjének a hallásából ered. A szemeimmel és a füleimmel is figyelmezek Isten Igéjére.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!