Barion Pixel

Február 3. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 3. – Jézus szolgálata

Nem is tehetett ott semmi csodát [Jézus], csak néhány beteget gyógyított meg, rájuk vetvén kezeit.
– Márk 6:5

Sokan a közös hit által gyógyulnak meg, vagyis a saját hitük összekapcsolódik annak az embernek a hitével, aki szolgál nekik. A többség úgy gyógyul meg, hogy tudja és átveszi, amit Isten Igéje mond. Jézus szolgálata során is a legtöbben így gyógyultak meg.
Néhányan azt mondogatják: „Ó, bárcsak ott lehettem volna, amikor Jézus a Földön járt! Akkor meggyógyultam volna, mert az Ő szolgálata nyomán mindenki meggyógyult attól függetlenül, hogy volt-e saját hite.” Az az ember, aki ilyet állít, sosem olvasta el alaposan a Bibliát. A Márk 6:5-ben az eredeti görög szöveg szerint az áll, hogy Jézus nem tudott nagy dolgokat tenni, csak néhány olyan emberre tette rá a kezét, akinek enyhébb betegsége volt. Csak ezek a betegek gyógyultak meg Jézusnak a szülővárosában, Názáretben végzett szolgálata alatt.
Mások vajon miért nem gyógyultak meg? Nézzük meg a következő igeverset: „És csodálkozott azoknak hitetlenségén. Aztán körös-körül járta a falvakat, tanítván.” (Márk 6:6) Azok az emberek a hitetlenségük miatt nem gyógyultak meg. Mit tett tehát Jézus? Körbejárta a városokat és a falvakat, és tanított a zsinagógáikban. Tanítani kezdett, mert a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által (Róma 10:17).

Megvallás: Úgy is meggyógyulhatok, ha egyszerűen tudom és elfogadom, amit Isten Igéje mond: a gyógyulás az enyém. Isten Igéje alapján átveszem a gyógyulást.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!