Barion Pixel

Február 2. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 2. – Kezdeményezheted a gyógyulásodat

Az ő [Jézus] sebeivel gyógyultunk meg.
– Ézsaiás 53:5

Isten azt akarja, hogy jól legyünk. Néhányan azt kérdezik: „Ha Isten azt akarja, hogy egészséges legyek, akkor miért nem gyógyít meg?” Nos, a Biblia szerint Isten azt szeretné, ha minden ember üdvözülne. Akkor miért nem üdvözül mindenki? Mert az érintetteknek is kezdeniük kell valamit ezzel az igazsággal. Isten minden ember számára elérhetővé tette az üdvösséget, az embereknek azonban el is kell fogadniuk azt.
Gyakran a gyógyulással kapcsolatban is mindent rá akarunk hagyni Istenre. Nos, Ő Magától is gyógyít időnként, elsősorban azonban nem így gyógyít.
Sokan itt tévednek: mivel láttak már erre példát, tudják, hogy Isten néha magától is megtesz dolgokat, ezért arra várnak, hogy értük is önként tegyen valamit. A várakozásba sajnos talán belehalnak.
A gyógyulásodat azonban te magad is kezdeményezheted. Nem kell arra várnod, hogy Isten kezdeményezze, mert igényt tarthatsz arra, ami az Ő Igéje alapján a tiéd.
Az Ézsaiás 53:4-5-ben az áll: „Pedig betegségeinket ő viselte, és fájdalmainkat hordozta, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől! És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyultunk meg.”

Megvallás: Tudom, hogy mi az enyém. Isten Igéje alapján igényt tartok arra, ami hozzám tartozik. Az egészség és a gyógyulás az enyém. Köszönöm, Atyám, az egészséget és a gyógyulást!

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!