Barion Pixel

Február 1. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 1. – Isten szuverenitása

Mert időnként angyal szállt a tóra, és felzavarta a vizet: aki tehát először lépett bele a víz felzavarása után, meggyógyult, akárminemű betegségben volt.
– János 5:4

Isten a legfensőbb hatalma jogán jónak látta, hogy egy angyal szálljon le, és kavarja fel a tavat. Nem tudom, hogy ezt milyen gyakran tette, de láthatólag nem előre beütemezve, mert akkor semmi szükség nem lett volna arra, hogy a betegek minden nap a tónál várakozzanak. Akkor elég lett volna csak aznap odamenniük, amikor tudták, hogy az angyal megjelenik. A betegek azonban szüntelen a tóparton voltak, mert az angyal bármelyik pillanatban megjelenhetett.
Amikor az angyal leszállt a Mennyből, és felkavarta a medence vizét, az első ember, aki a vízbe lépett, meggyógyult. Más nem gyógyult meg a következő alkalomig. Mi az oka annak, hogy Isten így cselekedett? A Szentírásból nem tudjuk az okát, ám ha Isten így akarta, akkor bizonyára megtehette!
Isten néha jelként mozdul így. Néha azért gyógyít, hogy felhívja a figyelmet Önmagára és az Igéjére. A Bibliában azt olvassuk, hogy rengeteg beteg várakozott az öt medencetornácon, ám egy alkalommal csak egyetlen ember gyógyult meg. Isten Igéje azonban minden újszövetségi hívő számára működik!

Megvallás: Nagy örömmel tölt el, hogy nem kell várakoznom Isten szuverén mozdulására. Hihetek a Biblia szavaiban, az 1Péter 2:24 szerint pedig meggyógyultam.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!