Barion Pixel

Február 9. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 9. – Építsd magadba az Igét!

Ha énbennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az nektek.
– János 15:7

A pásztori szolgálatom tizenkét éve alatt a feleségem és én egyetlen gyülekezeti tagot sem temettünk el. Olyan nyolcvan éves tagok is jártak a gyülekezetünkbe, akik meggyógyultak a rákból, leélték az életüket, és a kilencvenes éveikben haltak meg, betegség nélkül. Azt tanítottuk nekik, hogy ez Isten akarata a számukra.
Sokan közülük nem azonnal gyógyultak meg. Meg kellett nekik tanítani, hogyan fogadják el a gyógyulást. Tudod, Isten néha Magától is megtesz néhány dolgot, én azonban csak két olyan emberre tudok visszaemlékezni a tizenkét éves pásztori munkám alatt, akik azért gyógyultak meg, mert Isten kezdeményezte a gyógyulásukat. A legtöbb embert tanítanunk kellett, és beléjük kellett plántálnunk az Igét.
A pásztorukként azt mondtam nekik: „Ha megadjátok nekem ugyanazt az esélyt és ugyanazt a lehetőséget, amit az orvosnak adtok, akkor minden alkalommal meg fogtok gyógyulni, és ez egy filléretekbe sem kerül.” Ha valakinek azt mondja az orvos: „Jöjjön vissza csütörtökön!”, akkor csütörtökön visszamegy. Aztán ha azt mondja: „Jöjjön vissza hétfőn!”, akkor hétfőn visszamegy. Ha azt mondja: „Jöjjön vissza szerdán!”, akkor szerdán visszamegy, és így tovább.
Az emberek néha hónapokig visszajárnak, és nem teszik szóvá. Amikor azonban eljönnek a gyülekezetbe, akkor azonnal meg akarnak gyógyulni. Ha azt mondom nekik, hogy jöjjenek el legközelebb is, akkor megharagszanak. Időbe telik azonban, amíg Isten Igéje beépül az ember szellemébe, és olyan helyzetbe hozza, hogy át tudja venni a gyógyulását.

Megvallás: Isten Igéje mindig működik, és az Ő Igéje bennem lakik. Isten Igéjébe vetem a hitemet, aztán kérek, amit csak akarok, és meglesz nekem.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!