Barion Pixel

Február 10. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 10. – Jézus a Gyógyítód

Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről. Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.
– Zsoltárok 103:2-3

Emlékszem, Dr. A. B. Simpsonnak, a Keresztény Missziós Szövetség alapítójának a bizonyságtételét olvastam egyszer, aki presbiteriánus pásztorként szolgált, és a negyvenes éveinek a közepe táján komoly szívbetegség lépett fel nála. Az akkori idők legjobb szakorvosa megállapította, hogy semmit sem tehetnek érte.
Dr. Simpson semmit sem tudott az isteni gyógyulásról. Annak ellenére, hogy az evangélium szolgálója volt és elvégzett egy bibliaiskolát, sosem tanulmányozta a Bibliát ezen a területen. A gyülekezetében sok presbiteriánus bizonyságot tett a gyógyulásáról, ő pedig tudta, hogy meggyógyultak, mert ismerte az állapotukat.
Úgy döntött, hogy szabadságra megy egy időre a gyülekezetből, és visszavonul a tanyájára, ahol naponta 10-12 órát töltött a Szentírás tanulmányozásával a gyógyulás témájában. Fogta a Bibliáját meg a jegyzetfüzetét, és kiment a házból. Egy fa alá telepedett le a napsütésben, a friss levegőn. Kezében a Bibliával és a jegyzetfüzettel nekitámasztotta a hátát a fának, és jegyzetelt.
Két hét után eljutott arra a meggyőződésre, hogy a gyógyulás az övé. Anélkül tehát, hogy jobban lett volna, az összes meglévő tünete birtokában leírta a következőket: „Miután tanulmányoztam Isten Igéjét, és megértettem, hogy a fizikai gyógyulás ma is éppen úgy a miénk, mint a bűnök eltörlése és bocsánata, most elfogadom Jézust Gyógyítómként.”

Megvallás: Hívő vagyok, nem kételkedő. Isten Igéje az enyém. Elfogadom az Igét, és elismerem, hogy Isten Igéje igazság. Egyetlen jótéteményéről sem feledkezem el. Jézus a Gyógyítóm, Isten Igéje szerint pedig gyógyult vagyok. Elfogadom ma a gyógyulásomat.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!