Barion Pixel

Január 28. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 28. – A betegség kötelék

 Hát ezt, az Ábrahám leányát, kit a Sátán megkötözött íme tizennyolc esztendeje, nem kellett-e feloldani e kötélből szombatnapon?
– Lukács 13:16

Jézus szombaton bement a zsinagógába, ahol látott egy görnyedt asszonyt. A nő nem tudott felegyenesedni. Biztosan köszvénye volt, mert nem tudott egyenesen állni.
Ki kötözte meg ezt az asszonyt? Isten akarta volt az, hogy a teste meggörnyedjen, és ne járhasson egyenesen, mint más emberek? Isten tette rá ezt a köteléket? Nem!
Jézus azt mondta a nőnek: „Asszony, feloldattál a te betegségedből!” (Lukács 13:12) Azután megérintette, a nő pedig meggyógyult, és azonnal felegyenesedett.
A zsinagógafők megharagudtak, mert Jézus szombaton gyógyította meg az asszonyt. (Tudod, néhány ember többre becsül egy napot, mint az Urat.) Figyeljük meg, hogy Jézus szerint a Sátán kötözte meg azt az asszonyt tizennyolc éve (Lukács 13:16). Ha beteg valaki, akkor kötelékben van. A betegség nem áldás és nem szabadság.
Emlékszem, amikor tizenhat hónapon át lebénulva feküdtem a betegágyban. Tudom, mit jelent a megkötözöttség. Az ember fel akar kelni, és járni akar, de nem tud; ilyenkor kiszolgáltatott. A betegség kötelék.

Megvallás: Isten nem akarja, hogy beteg legyek. Isten azt akarja, hogy szabad legyek minden köteléktől és minden betegségtől.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!