Barion Pixel

Január 27. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 27. – Jézus mindenkit meggyógyított

Hogyan kente fel Isten a názáreti Jézust Szent Szellemmel és hatalommal, aki amerre csak járt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, aki az ördög hatalmában volt, mert az Isten volt vele.
– Apcsel 10:38, Károli revideált

Mit tett Jézus a Szent Szellem kenetével és erejével? Szerte járt, jót tett, és mindenkit meggyógyított, aki az ördög hatalmában volt. Először is, ez az Ige elárulja nekünk, hogy mindenki meggyógyult.
Másodszor, megtudjuk, hogy a betegség az ördögtől jött elnyomás. A Sátán az elnyomó, Jézus pedig a Szabadító. A Sátán az elnyomó, Jézus pedig a Gyógyító. Ebből az igeversből tudjuk, hogy Isten azt akarja: legyünk egészségesek. Ő nem akarja, hogy az Egyházát elnyomja az ördög.
Az Apcsel 10:38 feltárja nekünk a betegség forrását. Ha több igeversre nem is hagyatkozhatnánk, ez az igevers akkor is felfedi előttünk, hogy a betegség a Sátántól ered, és ő a betegség szerzője.
Dr. John Alexander Dowie azt mondta: „A betegség az apjának, a Sátánnak és a bűnnek, az anyjának az aljas utóda.” Innen származik a betegség. Amióta Ádám felségárulást követett el Éden kertjében, a betegség és a szenvedés folyama árad az emberiség családjára. Az Ó- és Újszövetség egészében azonban Isten gondoskodott arról, hogy távol maradhassunk ettől a csapástól.
Örömmel tölt el, hogy rájöttem: a betegség az ördögtől származik. Semmit sem veszek el, ami az ördögé. Nem leszek beteg!

Megvallás: A Sátán a betegség szerzője. Már tudom. Nem félek tehát a betegségtől, és nem leszek beteg. Ha Jézus még vár a visszatérésével, akkor betegség nélkül fogok meghalni.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!