Barion Pixel

Január 26. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 26. – Ne fogadd el azt, ami az ördögtől jön!

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.
– Jakab 1:17

Persze, miután megettem azt a szép, szaftos barackot, a kezem barackleves lett. Valamivel később hazamentem, de eszembe se jutott kezet mosni.
Anyu kérdőre vont: „Fiatalember, szedtél X.Y. barackjaiból?”
„Nem, ő volt” – feleltem, és az unokaöcsém nevét mondtam.
Anyám rám parancsolt: „Elmész ahhoz a férfihoz, és megmondod neki: azért jöttél, hogy kifizesd azt a barackot, amit megettél.”
Fogtam tehát az ötcentesemet. Egész úton sírtam X. Y. házáig, és abban reménykedtem, hogy nem lesz otthon. Bekopogtam az ajtón. Egy darabig csend volt, így újra kopogtam. Már éppen készültem sarkon fordulni és hazamenni, amikor közelgő lépéseket hallottam a házból.
Amikor a férfi ajtót nyitott, azt mondtam: „Uram, leszakítottunk egy barackot a fájáról, és megettük. Elnézést kérek. Itt egy ötcentes, szeretném kifizetni.”
A férfi azt felelte: „Fiam, ha valamelyiktek barackot szeretne, kopogjon be az ajtón, és én adni fogok neki.” Ezután rosszabbul éreztem magam, mint valaha, mert az egész felfordulás nélkül is kaphattam volna barackot.
Tudod, édesanyám azt tanította, hogy nem szabad elvenni azt, ami a másé. Ugyanez igaz szellemi értelemben is. Egy kereszténynek nem szabad elvenni olyat, ami az ördögé. Nem szabad elfogadnunk olyat, ami az ördögé.

Megvallás: Csak azt fogadom el, ami Istentől jön. Minden jó ajándék – beleértve az egészséget és a gyógyulást is – Istentől származik.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

 

error: Védett tartalom!