Barion Pixel

Január 25. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 25. – Honnan származik a betegség?

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.
– Jakab 1:17

A betegség a Sátántól ered, nem Istentől. Néha, amikor fény derül arra, hogy valami honnan származik, nem fogadjuk el, és nem ismerjük el egyhamar. Sőt, emlékszem, gyermekként édesanyám arra tanított, hogy nem szabad elvennünk, ami a másé.
Emlékszem, egyszer, amikor nyolc éves voltam, el akartam menni az unokatestvéremhez játszani. Csak néhány háztömbnyire laktak, az unokatestvérem szomszédjának hátsó udvarán pedig néhány díjnyertes barackfa állt. Több országból is eljöttek megnézni a barackfákat.
Nos, az unokatestvérem és én egy létrán felmásztunk a fészer tetejére, ami a kerítés tövében helyezkedett el. Néhány barackfaág átlógott a kerítésen. Nem lógtak rá a fészer tetejére, de amikor felmásztunk arra, már elérhető távolságban voltak a barackok.
Én nem mertem leszakítani egyet se, mert anyu azt mondta, hogy ne nyúljak hozzá a fákhoz. Az unokatestvérem azonban leszakított egy barackot. A felét megette, a másik felét meg nekem kínálta. Azt gondoltam: „Nem én vettem el, hanem az unokatestvérem. Talán nem baj, ha megeszem.” Nem kellett volna megennem, de megmagyaráztam magamnak, és úgy döntöttem, hogy megeszem a barack felét, annak ellenére, hogy az nem az enyém volt.

Megvallás: A betegség nem Istentől jön. A betegség az ördögtől származik, ezért én nem fogadom el a betegséget.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!