Barion Pixel

Január 24. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 24. – A betegség nem Istentől jön

Uram! Örökké megmarad a te igéd a mennyben.
– Zsoltárok 119:89

 Szeretem megvallani ezt: „Ő vette el az én gyengeségeimet (mintha én lennék az egyetlen ember a világon), és Ő hordozta az én betegségeimet.” Ezt azt jelenti, hogy Isten meg akar gyógyítani engem, továbbá meg akarja adni, amit Jézus már kifizetett a számomra. Isten azt akarja, hogy egészséges legyek.
Ne engedd, hogy a fejed mást gondoljon! Mivel sok ember vallásos agymosást kapott újszövetségi tanítás helyett, azt gondolják: „Hát, Istennek talán valamilyen célja van ezzel a betegséggel.” Istennek nincs célja a betegséggel, mert nem is Isten helyezi rá az emberre a betegséget. A betegség nem Istentől származik – nem Istentől jön –, és nem is a Mennyből, mert ott nincs betegség.
Amikor egyszer s mindenkorra megérted, hogy Isten meg akar gyógyítani, akkor legalább ötven százalékban már megnyerted a csatát. Fogadd el a tényt, hogy Isten azt akarja: egészséges legyél, azt pedig nem akarja, hogy megbetegedj. Fogadd el, ne azért, mert én mondom, hanem azért, mert Isten Igéje mondja. Amikor a szellemedbe építed Isten Igéjét, akkor sem az ördög, sem más nem tudja belőled azt kimozdítani.

Miért hordozta el Jézus a gyengeségeinket és a betegségeinket? Hogy mi szabadok legyünk azoktól.

Megvallás: Isten azt akarja, hogy egészséges legyek. A gyógyulás Isten akarata, mert a gyógyulás része Isten megváltó tervének. Az egészség és a gyógyulás az enyém.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!