Barion Pixel

Január 30. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 30. – Isten belülről kifelé dolgozik

Mert Isten az, aki munkálja bennetek az Ő jótetszésének mind az akarását, mind a cselekvését.
– Filippi 2:13

A gyógyulás az ember szellemében kezdődik el. Még a fizikai gyógyulás is. Isten nem kívülről befelé dolgozik, hanem belül kezdi a munkát, és kifelé halad.
Ne kívül keresd tehát a fizikai gyógyulást, hanem figyelj befelé, mert Isten belül kezdi a munkát. Ha a bensődre figyelsz – ha aláveted magad annak a benső bizonyosságnak, és nem fordítasz olyan nagy figyelmet a testi tünetekre –, akkor végül úgy találod majd, hogy a tünetek tovatűntek.
Amikor a halál egyszer körbefont, nevetni kezdtem szellemben. Kibuggyant belőlem a nevetés. Kinevettem a halált.
Az ördög azt kérdezte: „Min nevetsz?”
Én azt feleltem: „Rajtad. Mert, tudod, menned kell. Nem halok meg. Isten még nem végzett velem. Azt akarom, hogy ezt tudomásul vedd.” Az ördög pedig távozott.
Az Úr mindig belül kezdi a munkát. Olyan dolgokról szerezhetünk a bensőnkben tudomást, amelyeket kívülről nem látunk. Olyan dolgokat tudhatunk a szellemünkben, amelyek a fejünk számára felfoghatatlanok. Mivel azonban a szellemünkben tudjuk és hisszük őket, elkezdjük kimondani is. Mivel pedig kimondjuk őket, biztosan be is következnek.

Megvallás: Isten munkálja bennem az Ő jótetszésének mind az akarását, mind a cselekvését. Az Ő akarata az, hogy egészségben éljek, és jól legyek. Isten dolgozik a szellememben, a lelkemben és a testemben.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

 

error: Védett tartalom!