Barion Pixel

Január 4. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 4. – Hinnünk kell

Jézus pedig monda neki: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek.
– Márk 9:23

Emlékszem, amikor 1950-ben egy nagy oklahomai teljes evangéliumi gyülekezetben prédikáltam, láttam egy nőt az alkalmakon. Nem tudtam, hogy tagja-e a gyülekezetnek, de láttam, hogy mankóval jár. Elég súlyt tudott a lábára helyezni ahhoz, hogy a két mankót előre lendítse, majd azokra támaszkodva a testét is mozdítani tudja. Úgy tíz perc alatt tudott megtenni 6-8 méternyi távolságot.
Bár jelen volt az istentiszteleten, észrevettem, hogy egyik gyógyító imasorba sem állt be. Ahogy egyik este az istentiszteletet követően kiléptem az oldalsó bejáraton, megállított. Mivel tudta, hogy ott megyek majd ki, oda helyezkedett.
Azt kérdezte: „Hagin testvér, kinek kell hinnie a gyógyulásomban – önnek, vagy nekem?”

Én azt feleltem: „Az emberek többnyire a kölcsönös hit hatására gyógyulnak meg – más szóval, mindkettőnknek egyaránt hinnie kell. Nekem elég hittel kell imádkoznom azért, hogy megkapd, neked pedig elég hittel kell rendelkezned ahhoz, hogy elfogadd.”
„Hát – szabódott – ha nekem bármit is kell hinnem, akkor felejtsük el!” És nem jött vissza többé, hogy meghallgassa az igehirdetéseket. Két hétig maradtam még ott, miután beszélgettünk, de egyszer sem jött el egy újabb istentiszteletre.

Megvallás: Minden lehetséges annak, aki hisz. Én hiszek Isten Igéjében. Hívő vagyok, nem kételkedő.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!