Werner Mücher: Az Úr ünnepei [ANTIKVÁR]

Az Úr ünnepei a 3Mózes 23. fejezet igeversről haladó magyarázata.
Izráelben a hét ünnep kapcsolatban állt az aratással. Isten meg akarta osztani népével a gazdag aratás örömét. A népnek meg kellett volna tanulnia, hogy minden áldás Istentől jön, és az ezek feletti örömet csak a vele való közösségben lehet megélni.
Az ünnepek középpontja nem a nép volt, hanem Isten. Később Izráel fiai az „Úr ünnepei”-ből „Zsidók ünnepei”-t csináltak, a saját ünnepeiket.
A maradandó öröm előfeltétele, hogy Isten és az Ő dolgai elsőbbséget kapjanak az Ő népének gondolkodásában és cselekvésében. Istennek öröme telik abban, hogy áldást oszt. De részt szeretne venni az örömeinkben is.
A 3Mózes 23-nak Izráel számára fontos történelmi jelentősége és a magunkra történő megfelelő alkalmazása mellett különleges prófétai dimenziója is van: A hét ünnep egyben jelentős üdvtörténeti lépcsőfokokat ábrázol Istennek népével Izráellel, a Gyülekezettel és végül a Békebirodalomban, minden emberrel való cselekvéséről.
Ez a fejezet kincsesbánya minden bibliaolvasó számára, aki gondosan végigtanulmányozza.
A különböző táblázatok a jobb áttekinthetőséget és érthetőséget szolgálják – az egyes fejezetek végén található kérdések i gondolkodásra ösztönöznek.

Cikkszám: ANT-048 Kategóriák: , Címke:

850 Ft

Elfogyott

További információk

Formátum

Könyv

Állapot

Antikvár – Jó állapot

Szerző

Werner Mücher

Méret

164 x 234 mm

Terjedelem

48 o.

Kötészet

Puhatáblás

Nyelv

Magyar

Kiadó

Egyéb kiadók

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.