Barion Pixel

Február 12. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 12. – Ne utasítsd el Isten Igéjét!

Megtartván a hitet és jó lelkiismeretet, melyet némelyek elvetvén, a hit dolgában hajótörést szenvedtek.
– 1Timótheus 1:19

A gyülekezetemben voltak olyanok, akik ezt kérdezték: „Hát, Hagin testvér, ha Jézus elvette a gyengeségeinket, és elhordozta a betegségeinket, akkor miért beteg még mindig olyan sok keresztény?”
Azért, mert nem tudják, mit végzett el Jézus. Tudod, a gyógyulás nem esik csak úgy a fejünkre azért, mert Jézus elvette a gyengeségeinket, és elhordozta a betegségeinket. Ugyanez igaz az üdvösséggel kapcsolatban is. Jézus a halálával ugyanannyira elhordozta a legrosszabb bűnös bűneit is, mint a tiédet és az enyémet. Nos, ha elhordozta, akkor miért nem üdvözült még az a bűnös ember? Vagy azért, mert még nem hallott az üdvösség ajándékáról és arról, amit Jézus tett érte, vagy azért, mert hallott ezekről, de elutasította.
Hadd mutassak egy példát! Évekkel ezelőtt az evangélium két szolgálója, akiket ismertem személyesen, haldoklott. Az egyikük a negyvenes, a másikuk az ötvenes éveiben járt. Mindkettőjükkel ugyanazt az igazságot osztottam meg Isten gyógyító erejéről, amit most veletek. Az egyikük elutasította és meghalt. A másikuk azt mondta: „Igen, értem. Ez mind benne van az Igében”, és felkelt a halálos ágyból.
Valaki azt mondta nekem: „Nos, Isten akarta így. Az egyiket elvette, a másikat megtartotta.” Nem, ez nem így működik. Mindkettőjüknek ugyanazt az igazságot mondtam. Az egyikük elutasította, a másik elfogadta. Ez nem azt jelenti, hogy azért, mert elutasította az Igének egy részét (a gyógyulást), az egyikük meghalt és a Pokolba ment. Természetesen nem. Ez pusztán azt jelenti, hogy nem jutott hozzá ahhoz az áldáshoz, amit Isten meg akart neki adni idelent.

Megvallás: Mindent meg akarok kapni, ami Krisztusban az enyém. Nem elégszem a második, a harmadik, vagy a negyedik legjobbal. Ha a Biblia azt állítja, hogy valami az enyém, akkor meg is fogom kapni. A gyógyulás pedig az enyém.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!