Barion Pixel

Február 13. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 13. – Az okoskodások lerontása

Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, amely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak.
– 2Korinthus 10:5

Sok hívő nem újította meg a gondolkodását Isten Igéjével. Ők talán üdvösséget kaptak, betöltekeztek Szent Szellemmel, és tagjai egy teljes evangéliumi gyülekezetnek, szükségük van azonban arra, hogy az elméjüket megújítsák Isten Igéjével.
A 2Korinthus 10:4-5-ben az áll: „Mert hadakozásunk fegyverei nem testiek, hanem Isten szerint erősek, erősségek lerombolására. Leromboljuk az okoskodásokat és minden magaslatot, amelyet Isten ismerete ellen emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak.” (Károli revideált)
Sok ember feje küzd a szívével. Ez szellemi hadviselés, a fenti igeversek szerint pedig a hadakozásunk fegyverei nem testiek, vagyis nem fizikaiak. Nem puskákkal, nem kardokkal és nem az ökleinkkel hadakozunk. A fegyvereink Isten szerint erősek erősségek lerombolására (2Korinthus 10:4). Pál az okoskodások lerombolásáról beszél. Az okoskodást hívhatjuk elképzelésnek is, amit az elménkkel végzünk.
Amíg a Sátán az okoskodás területén tud tartani, addig minden csatában legyőz. Ha azonban te tartod a Sátánt a hit területén, akkor te fogod legyőzni őt minden küzdelemben. Hogyan? A Szentírás szerint „az okoskodások (képzelődések) lerontásával”.

Megvallás: Lerontok minden okoskodást és képzelődést. Minden gondolatot foglyul ejtek a Jézus Krisztus iránti engedelmességre. Ha egy gondolatom nem egyezik meg Isten Igéjével, visszautasítom azt. Csak abban hiszek, és azon gondolkodom, amit Isten Igéje mond.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!