Barion Pixel

Február 14. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 14. – Ejtsd foglyul a gondolataidat!

Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Istennek, erősségek lerontására; Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, amely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak.
– 2Korinthus 10:4-5

Amikor hiszel abban, hogy Isten meggyógyít, akkor az okoskodás azt mondja neked, hogy ez nem történhet meg – nem gyógyulhatsz meg. Ilyenkor le kell rombolnod az okoskodásokat. Nem azt mondom, hogy ezt könnyű megtenni. (Ha a könnyű megoldásokra vágysz, akkor jobb, ha már most feladod.)
Nos, hogy érti Pál azt, hogy „lerontván minden magaslatot, amely az Isten ismerete ellen emeltetett”? Minden olyan ismeretre gondol, ami az Istennek és az Ő Igéjének az ismerete ellen emelkedik. Az emberi tudásról van szó. Néhányan „érzékszervi tudásnak” hívják. Ha ez szemben áll Isten Igéjének a kijelentésével, akkor rontsd le, avagy vesd el azt a gondolatot!
Pál azt is tanítja nekünk, hogy ejtsünk foglyul minden gondolatot. Néhányan azt kérdezték tőlem: „Hagin testvér, összezavarnak a gondolataim. Imádkoznál értem, és kiűznéd belőlem ezt?” Nem fogom megtenni. A Biblia nem erre tanít. A Szentírásban az áll, hogy nekünk kell foglyuk ejtenünk minden gondolatot. A Biblia pedig nem szólít fel minket olyasmire, amit nem tudunk megtenni.
Szeretek így fogalmazni: Krisztus az Ige. A János 1:1-ben az áll, hogy „kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.” A János 1:14-ben pedig azt olvassuk: „Az Ige testté lett, és közöttünk lakott.” Krisztust Isten Igéjének hívják, ezért tehát szeretem így olvasni a 2Korinthus 10:5-öt: „… foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék Isten Igéjének.”

Megvallás: Foglyul ejtek minden gondolatot az Isten Igéje iránti engedelmességre. Hívő vagyok, nem kételkedő. Van hitem. Isten Szent Igéjében hiszek. Az Atyaistenbe és az Úr Jézus Krisztusba vetem a hitem.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!