Barion Pixel

Február 15. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 15. – Isten Igéjének fontossága

Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet. Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te elmédben. Mert életük ezek azoknak, akik megtalálják, és egész testüknek egészség.
– Példabeszédek 4:20-22

Elengedhetetlen, hogy magad is megismerd Isten írott Igéjét. Voltak emberek, akik részt vettek minden egyes összejövetelemen, de nem hozták magukkal a Bibliájukat. Nem mondtam nekik, de tudtam: ha el tudom érni, hogy magukkal hozzák a Bibliájukat, és így ők maguk is lássák, amit Isten mond, akkor megkapnák a gyógyulásukat.
Különösen emlékszem egy testvérre, aki részt vett huszonegy istentiszteleten, mégsem gyógyult meg. Arra kértem, hogy hozza magával a Bibliáját.
Ő azt felelte: „Hát, én csak vasárnap reggel szoktam magammal vinni a Bibliámat a gyülekezetbe.”
„Hozza magával” – ismételtem meg. Tudtam, hogy tőlem nem fogadja majd el, amit mondok, mert úgy gondolja, hogy bizonyos igeversek egy bizonyos módon szólnak, pedig azok az igeversek nem úgy szerepelnek az Igében, ahogy ő gondolja.
Az egyik este magával hozta a Bibliáját, és velem együtt ő is olvasta az Igéket. Mielőtt befejeztem volna a tanítást, felugrott, és azt kiáltotta: „Nem várok tovább. Most elfogadom!”, és át is vette a gyógyulását!
Valaki talán azt mondja: „Mi lett volna, ha nem tudod elérni, hogy magával vigye a Bibliát?” Akkor nem kapta volna meg a gyógyulását. A Biblia Isten Szent Könyve. A Biblián keresztül Isten szól hozzánk. Akarod, hogy Isten szóljon hozzád? A Biblián keresztül Isten szól hozzád.

Megvallás: A Biblián keresztül Isten szól hozzám. Figyelek Isten Igéjére azáltal, hogy olvasom és tanulmányozom a Bibliám. A szemeim előtt tartom az Ő Beszédét, és odahajtom hozzá a füleimet.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!