Barion Pixel

Február 16. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Február 16. – Honnan tudhatod, hogy Jézus elvette az erőtlenségeidet?

Hogy beteljesedjék, amit Ézsaiás próféta mondott, így szólván: Ő vette el a mi erőtlenségünket, és ő hordozta a mi betegségünket.
– Máté 8:17

Isten tudatni akarja veled, hogy Jézus elvette az erőtlenségeidet, és elhordozta a betegségeidet. Néhányan azt mondják: „De én nem láttam, hogy megtette volna.” Még azok sem látták, hogy Jézus magára vette a betegségeinket, akik jelen voltak Jézus halálakor. Látták, hogy Jézus meghal, de azt nem látták, hogy szellemi értelemben mi történik Vele.
A természetes emberi gondolkodás nem értheti meg Jézus cselekedeteit. Ez a fajta ismeret meghaladja a természetes emberi igazságot. Az emberi gondolkodás nem képes bebizonyítani, hogy Jézus elhordozta a betegségeinket, mert a fizikai szemeink számára ez láthatatlan, és természetes nézőpontból felfoghatatlan.
Honnan tudhatod tehát, hogy Jézus elhordozta a betegségeidet? Isten szent Igéje jelenti ezt ki, még akkor is, ha nem tűnik így, és még mindig testi tüneteid vannak. Innen tudhatod: elhiszed Isten Igéjét.
A kijelentésből származó ismeret alapján kell élnünk, nem az emberi tudásunk szerint. A kijelentésből származó igazság az, hogy Jézus elvette a gyengeségeinket, tehát nekünk, keresztényeknek ez alapján kell élnünk.

Megvallás: Meg van írva, hogy Jézus elvette a gyengeségeimet, és elhordozta a betegségeimet. Nekem már nem kell hordoznom azt, amit Ő elhordozott. Mivel Ő elhordozta ezeket, én szabad vagyok a betegségtől. Tudom, hogy ez igaz, mert elhiszem az Igét.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © FLK – Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!