Barion Pixel

Január 1. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 1. – Isten Igéje orvosság

Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet.
Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te szívedben.
Mert életük ezek azoknak, akik megtalálják, és egész testüknek egészség.

– Példabeszédek 4:20-22

Strong Új Teljes Bibliakonkordanciája alapján a 22. versben „egészség”-nek fordított héber szó valójában orvosságot jelent. Vagyis ez az Ige valójában azt mondja, hogy „Isten Beszéde élete azoknak, akik megtalálják, és egész testüknek orvosság.”

Figyeljük meg, hogy a fenti igeszakasz így kezdődik: „Fiam, az én szavaimra figyelmezz”! Mit jelent figyelmezni Isten szavaira? Azt jelenti, hogy az Ő Igéjét tesszük az első helyre. Ezután azt tanácsolja nekünk, hogy Isten beszédeire hajtsuk a füleinket, avagy azokat hallgassuk. Végül pedig arra int minket, hogy tartsuk meg az Ő Szavait a szívünkben. Három dolgot kell tehát megtennünk Isten Igéjével: (1) figyelmezni rá, avagy első helyre tenni; (2) hallgatni; és (3) megtartani a szívünkben.

Miért fontos megtennünk ezeket? A 22. versben azt olvassuk: „Mert életük ezek [Isten Szavai] azoknak, akik megtalálják, és egész testüknek egészség [orvosság].” Én hiszek ebben! Isten Beszéde orvosság. Alkalmaz Isten orvosságot? Igen! Mi az? Az Ő Igéje! Az Ő Beszéde orvosság az egész testünknek. Használ a gyomorbántalmakra, a vérbetegségekre és minden testrészünkre – a májunkra, a veséinkre, a szívünkre, a szemeinkre, a füleinkre, az orrunkra, a szánkra, és így tovább!

Megvallás: Figyelmezek Isten Beszédére, és első helyre teszem az életemben. Hallgatom, és a szívemben tartom. Isten Igéje orvosság az egész testemnek!

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!