Barion Pixel

Január 2. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 2. – Fogadd el Krisztust Gyógyítódnak!

Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.
– 1Péter 2:24

Mialatt Észak-Közép-Texasban pásztoroltam egy teljes evangéliumi gyülekezetet, meglátogattam egy kedves házaspárt a vidéki otthonában. Több gyermeket neveltek, és sok hold földön gazdálkodtak. Csodálatos emberek voltak. Foster testvérnő metodista háttérből jött.
Azt mondta nekem: „Tudod, Hagin testvér, a nagymamám velünk élt ebben a házban. Emlékszem, amikor valaki a városba jött, kibérelt egy üzlethelyiséget, és összejöveteleket szervezett benne. A nagymamám kilencvenhárom éves volt akkor. A férjemmel együtt ellátogattunk egy alkalomra, azután itthon a nagyinak is beszámoltunk róla. Ő azt mondta: ’Nekem jó öreg metodistának tűnik.’ Arra bátorított minket, hogy menjük el újra.”
„Visszamentünk, a férfi pedig bejelentette, hogy gyógyító istentiszteletet fog tartani. Kézrátétellel fog imádkozni a betegekért, és a Jakab 5:14 alapján megkeni őket olajjal. Elmondta, hogy az Úr ma is meggyógyítja a betegeket, ahogy régen is tette. Azt gondoltam magamban: ’Ha ezt elmondom a nagymamának, akkor nem akarja majd, hogy megint visszajöjjünk.’ Egyébként sem akartam visszamenni.”
„Másnap beszámoltam erről a nagymamának, ő pedig azt mondta: „El kell mennetek és meg kell hallgatnotok őt. Negyven évvel ezelőtt a metodista gyülekezetünkben prédikált egy férfi a gyógyulásról. Mindenki előre ment és elfogadta Krisztust Gyógyítójának, ugyanúgy, ahogy korábban Megváltónak is elfogadta. Én is előrementem, és elfogadtam Krisztust Gyógyítómnak. Emlékszel arra, hogy az elmúlt negyven évben beteg lettem volna?’”
„Én azt feleltem: ’Nem. Mindig azt gondoltam, hogy erős a szervezeted.’”
„A nagymama elmagyarázta: ’Nem. Elfogadtam Krisztust Gyógyítómnak, és negyven éve egészséges vagyok. Továbbra is így fogok élni, és meghalni sem betegen fogok. Mindketten menjetek vissza, és hallgassátok őt meg!’”
Megfogadták a nagymama tanácsát. Visszamentek és betöltekeztek Szent Szellemmel.

Megvallás: Ahogy elfogadtam Krisztust Megváltómnak, most ugyanúgy elfogadom Őt Gyógyítómnak is az eletemben. Nem kell tovább betegségben élnem. Hosszú és egészséges életet élvezhetek.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!