Barion Pixel

Január 13. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 13. – Isten nem személyválogató

Péter pedig megnyitván száját, monda: Bizonnyal látom, hogy nem személyválogató az Isten;
– Apcsel 10:34

Sokféleképpen meggyógyulhatunk. Meggyógyulhat valaki például ima (Jakab 5:14-15), vagy kézrátétel útján (Márk 16:18). Ez a gyógyulásnak csak kétféle bibliai módja.
Továbbá úgy is meggyógyulhatunk, ha senki sem imádkozik értünk, hanem hiszünk az Ézsaiás 53:4-5-ben, a Máté 8:17-ben és az 1Péter 2:24-ben – és ezek alapján cselekszünk. Valójában ez a legjobb módja a gyógyulásnak, mert miután meggyógyul valaki, elmondhatja másoknak, hogyan gyógyult meg, így azok az emberek is ugyanúgy meggyógyulhatnak. A gyógyulás mindnyájunké.
Néhányan azt mondják: „Hát, ez csak szellemi gyógyulást jelent; a Szentírás nem fizikai gyógyulásról beszél.” Egyszer felolvastam az 1Péter 2:24-et egy béna asszonynak Oklahomában. Oklahoma Cityben az orvosok kijelentették, hogy a nő nem lesz képes lábra állni többé. Négy éve kényszerült tolókocsiba.
Amikor felolvastam neki ezt az igeverset, nem működtek rajtam a Szent Szellem ajándékai. Csak megmutattam neki az 1Péter 2:24-et, és elértem, hogy aszerint cselekedjen. Isten a tanúm, hogy százak látták őt felszökkenni és ugrándozni. Az 1Péter 2:24 neked is működni fog, ahogy annak az asszonynak is működött. Isten nem személyválogató.

Megvallás: Isten Igéje szerint gyógyult vagyok. Az 1Péter 2:24-ben meg van írva: „Akinek a sebeivel gyógyultatok meg.” Ha meggyógyultunk, akkor én gyógyult vagyok. Meggyógyultam!

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!