Barion Pixel

Január 14. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 14. – A kételkedés a hit ellensége

A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
– Zsidókhoz írt levél 11:1

Mivel értem el, hogy az a nő az Ige alapján cselekedjen? Tudod, először így siránkozott: „Ó, Jézus, kérlek! Kérek, gyógyíts meg! Ó, Jézus, engedd, hogy járjak! Olyan tehetetlen vagyok, semmit sem tudok megtenni önmagamért. Már négy éve így üldögélek. Gyógyíts meg, kérlek!” Minél tovább folytatta, annál mélyebbre süllyedt a hitetlenségben és a kételkedésben.
Azt mondtam neki: „Várj egy percet, testvérnő! Segíthetek neked.” Tudod, a rossz úton haladt, ami nem a gyógyuláshoz vezet. A hit nem siránkozik; a hit kiált! Ő nem a hit útján haladt, hanem a hitetlenség és a kételkedés útján. A hit nem eseng azért, hogy Isten megtegyen valamit, hanem kijelenti, hogy már megtörtént. El kellett érnem, hogy az az asszony megforduljon, és a jó irányba menjen.

Azt kérdeztem tőle: „Tudtad, hogy már meggyógyultál?”
„Ó, valóban?” – álmélkodott a nő.
„Igen – feleltem –, már meggyógyultál.”
Az arcára voltak írva a gondolatai: „Ha meggyógyultam, akkor miért ülök még mindig tolószékben, és miért nem állok lábra?”

Megvallás: Az Ige pártján állok, nem a testem pártján. Nem a szomszédom és a barátaim, hanem Isten oldalán állok, Aki kijelentette, hogy már meggyógyultam!

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!