Barion Pixel

Január 16. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 16. – A gyógyulás legjobb módja

Aki [Jézus] a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.
– 1Péter 2:24

Ebben az igeversben Péter visszatekint Krisztus áldozatára. Visszatekint arra az időre, amikor Jézus a keresztre ment, miután a hátára sebeket kapott. Péter azt írja: „Akinek a sebeivel gyógyultatok meg.” Nem azt mondja, hogy meg fogtok gyógyulni, hanem azt, hogy már meggyógyultatok. Ez azt jelenti, hogy Isten szempontjából már akkor meggyógyultunk.
A Biblia szerint többféleképpen is meggyógyulhatunk. A gyógyulás legjobb módja azonban az, amikor egyszerűen csak tudjuk – tudjuk, hogy mit kaptunk és mi a miénk. Akkor hálát adhatunk Istennek, a mi Atyánknak a tökéletes gyógyulásunkért és a tökéletes szabadulásunkért. Ha pedig a Sátán betegséget próbál tenni ránk, akkor egyszerűen kinevethetjük, mert tudjuk, hogy mit mond Isten Igéje.
A Máté 8:17-ben az áll: „Ő vette el a mi erőtlenségünket, és ő hordozta a mi betegségünket.” Nem a jövőben fogunk meggyógyulni. Isten felfogása szerint már akkor meggyógyultunk, amikor Jézust megsebezték. Jézus is úgy gondolja, hogy már gyógyultak vagyunk. Nem a jövőben fogunk meggyógyulni, hanem már meggyógyultunk.

Megvallás: Már kétezer évvel ezelőtt meggyógyultam, amikor Jézus hátát megsebezték. Nem próbálok meggyógyulni, hanem már gyógyult vagyok.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!