Barion Pixel

Január 17. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 17. – Járj hitben!

Mert hitben járunk, nem látásban.
– 2Korinthus 5:7

1971-ben az Isten Első Gyülekezetében prédikáltam a texasi Pasadenában. Évek óta ismertem már annak a gyülekezetnek a pásztorát, R. V. Kemp tiszteletest és a feleségét. Az asszonyt kétszer műtötték rákbetegség miatt egy híres onkológia intézetben, a texasi Houstonban. Amikor a daganat harmadszorra is kiújult, az orvosok megállapították: a betegség kiterjedt a teljes mirigyrendszerére, és három hónapot adtak a nőnek.
Kemp testvér elhozta a feleségét az egyik istentiszteletre. Amikor a feleségem és én megláttuk az asszonyt, majdnem elsírtuk magunkat; úgy nézett ki, mint egy élő halott.
Előrejött, én pedig kézrátétellel imádkoztam érte. Isten ereje rászállt, és ő azt mondta: „Ez az! Ez az! Tudom, hogy Isten Igéje alapján meggyógyultam.”
A tünetek azonban nem tűntek el, az asszony továbbra is tehetetlen maradt. A férjének kellett őt az ágyból felsegítenie és felöltöztetnie, neki kellett főzni, majd a karjába venni és az asztalhoz vinni, ott pedig egy székre ültetni az asszonyt.

Megvallás: Tudom, hogy Isten Igéje szerint meggyógyultam. Úgy döntök, hogy az Igébe vetett hitben járok, és nem látásban.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!