Barion Pixel

Január 20. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 20. – Ítéld meg magad, hogy ne ess ítélet alá!

Mert ha mi ítélnénk magunkat, nem ítéltetnénk el.
– 1Korinthus 11:31

Évekkel ezelőtt Isten azt mondta nekem, hogy beszéljek egy evangélistával, aki a korának egyik legkiválóbb szolgálója volt. Az ő szolgálata nyomán történtek a legnagyobb gyógyulások, melyeket valaha láttam – vakok szemei nyíltak meg, és süketnéma emberek gyógyultak meg azonnal!
Isten arra utasított: „Menj el hozzá, és mondd meg annak a férfinak, hogy ha nem ítéli meg magát, akkor már nem sokáig fog élni. Először is, mondd meg neki, hogy járjon szeretetben az embertársai, különösen a szolgálótársai iránt! Másodszor, mondd meg neki, hogy ítélje meg magát anyagi területen! Harmadszor pedig, mondd meg neki, hogy az étkezési szokásaiban is tartson önvizsgálatot!”
Nos, ez a férfi nem ítélte meg önmagát. Három éven belül halott volt. Isten akarta így? Nem. Ennek ellenére sok gyógyulás és csoda történt a szolgálata nyomán. Oral Roberts testvér azt mondta nekem: „Hiszem, hogy az az ember volt a hit legnagyobb embere. Több hite volt, mint akárki másnak, akit valaha láttam az életem során.”
Azt feleltem: „Szerintem igazad van. A hit embere volt; semmitől sem félt.” Az volt azonban a gond, hogy az a férfi lassacskán már Istent sem félte. Az ördöggel megbirkózhatunk, de ha már Istent sem féli valaki, akkor bajba kerül. Nem kellett volna ennek így történnie. Nem az volt Isten legmagasabb rendű célja a férfi életére vonatkozóan, hogy fiatalon elhalálozzon.
Ha megítéled magad, akkor nem esel ítélet alá. Ha bűnt követtél el, és rosszat tettél, akkor mondd: „Ez helytelen. Bűnt követtem el.” Ha hibáztál, ismerd el, és kérd Isten bocsánatát! Ha megítéled magad, akkor nem esel Isten ítélete alá, és egészségben járhatsz.

Megvallás: Meg fogom ítélni önmagamat. Elfordulok a rossz cselekedetektől, és Isten útját követem. Így gyógyult és egészséges leszek.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!