Barion Pixel

Január 21. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 21. – Isten jósága és kegyelme

Magasztaljátok az Urat, mert jó, mert örökkévaló az ő kegyelme.
– Zsoltárok 107:1

Isten jóságáról és kegyelméről egyből az jut az eszünkbe, hogy Ő jóságában és kegyelmében eltörölte a bűneinket, amikor újjászülettünk, a keresztény életünk során pedig megbocsátja azokat. Isten jósága és kegyelme azonban többet jelent ennél; a négy evangélium több helyen beszél arról, hogy a betegek így kiáltottak Jézushoz: „Könyörülj rajtunk!” (Márk 10:47).
Jézus újra és újra megkönyörült az embereken, és meggyógyította őket (Máté 14:14; 20:34; Márk 1:41). Az emberek irgalomért kiáltottak, Jézus pedig megkönyörült rajtuk, és meggyógyította őket.
Szeretném, ha belegondolnál Isten jóságába a gyógyulással kapcsolatban – a gyógyító kegyelmébe. Az Apcsel 10:38-ban azt olvassuk: „Hogyan kente fel Isten a názáreti Jézust Szent Szellemmel és hatalommal, aki amerre csak járt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, aki az ördög hatalmában volt, mert az Isten volt vele.” (Károli revideált) Mik voltak Jézus jótettei? Meggyógyított minden elnyomottat.

Gondolj bele ebbe az igazságba: Isten az Ő jóságában nemcsak megment, hanem meg is gyógyít. Őt nemcsak arra készteti az irgalma, hogy megbocsásson, hanem arra is, hogy meggyógyítson. Ő ugyanolyan készségesen meg is akar gyógyítani téged, mint ahogy meg akarja bocsátani a bűneidet.

Megvallás: Jó az Úr és örökkévaló az Ő kegyelme. Ő ugyanolyan készségesen meg akar gyógyítani engem, ahogy a bűneimet akarja megbocsátani.

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!