Barion Pixel

Január 7. – K.E.H. Egészségünk napi tápláléka

Január 7. – Jézus elhordozta a betegségeinket

„Hogy beteljesedjék, amit Ézsaiás próféta mondott, így szólván: Ő vette el a mi erőtlenségünket, és ő hordozta a mi betegségünket.”
– Máté 8:17

Jézus elvette az erőtlenségeinket és elhordozta a betegségeinket. Ha Ő elhordozta, nekünk miért kellene hordoznunk ezeket?
Az Ézsaiás 53:4-ben az áll: „Pedig betegségeinket ő viselte, és fájdalmainkat hordozta, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!” Jézus tehát elviselte a betegségeinket és elhordozta a fájdalmainkat. Ezzel ugyanazt mondjuk: „Ő vette el a mi erőtlenségünket, és ő hordozta a mi betegségeinket.” (Máté 8:17)
Az 1Péter 2:24-ben található egy további utalás: „Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.” A Biblia szerint „két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó” (Máté 18:16). Én három hivatkozást mutattam meg itt.
Egyszer s mindenkorra rendezd el tehát a szívedben és a gondolataidban, hogy Isten ugyanannyira meg akar gyógyítani téged, mint amennyire üdvözíteni akar. Isten ugyanúgy gondoskodott arról, hogy testileg egészséges legyél, ahogy arról, hogy újjászülethess – hogy elfogadd a bűnbocsánatot és új teremtménnyé válj Krisztus Jézusban.

Megvallás: A Máté 8:17-ben meg van írva, hogy Ő Maga, Jézus elvette az én gyengeségeimet és elhordozta a betegségeimet. Amit Ő már elhordozott, azt nekem nem kell viselnem! Mivel Ő elhordozta a gyengeségeimet és a betegségeimet, én már gyógyult vagyok! Szabad vagyok!

(Kenneth E. Hagin: Egészségünk napi tápláléka; © Márta Könyvesház, 2021.)

error: Védett tartalom!